

Orta boy soğan, daha küçük ve orta büyüklükteki soğanlardır. Aromatik ve tatlımsı bir lezzet sunar, yemeklerde soğan tadı ve kokusunu dengeli bir şekilde verir. Kavrulmuş, sote edilmiş ya da ham olarak salatalarda kullanılabilir. C vitamini, potasyum ve antioksidanlar açısından zengindir. Hem salatalarda, hem de yemeklerde vazgeçilmez bir malzemedir.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Guarantee safe & secure checkout
Orta boy soğan, genellikle daha küçük ve yuvarlak yapılı olup, soğanlar arasında en yaygın olarak tüketilen türlerden biridir. İç yapısı, katmanlı ve sulu olup, dış kabukları genellikle kahverengi ya da pembemsi olabilir. Aromatik bir yapısı bulunan orta boy soğan, yemeklere hem lezzet hem de koku katarken, tatlımsı ve hafif acımsı bir tat profili sunar.
Kavrulmuş, soğanlı yemeklerde, soslarda, salatalarda ve çorbada yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, sote yapıldığında tatlanır ve yumuşar. Düşük kalorili ve zengin besin değerlerine sahip olan orta boy soğan, özellikle C vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin olmasıyla dikkat çeker.
Orta boy soğan, özellikle yemeklerde ve salatalarda en fazla tercih edilen soğan türüdür. Yemeklere eklenmesiyle derinlik ve zenginlik kazandırır. Ayrıca, soğanlı çorbalar ve tuzlu börekler gibi geleneksel tariflerde de vazgeçilmez bir malzeme olarak kullanılır.
Faydaları:
Nasıl Tüketilir? Orta boy soğan, farklı pişirme yöntemleriyle kullanılabilir: