

Kızartmalık patates, ince kabuklu, sarı etli ve sert yapılı patateslerdir. Özellikle kızartma işlemi için ideal olan bu patatesler, gevrek dış yüzey ve yumuşak iç yapı ile mükemmel sonuçlar verir. Yüksek nişasta içeriği sayesinde, dışı altın rengi ve kıtır kıtır olur, içi ise yumuşak ve nefis bir kıvamda kalır. C vitamini, potasyum ve lif gibi besin öğeleri bakımından da zengindir.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Guarantee safe & secure checkout
Kızartmalık patates, fırınlanmış veya haşlanmış patateslerden farklı olarak, kızartma için özel olarak yetiştirilen ve yüksek nişasta içeren patates türleridir. Bu patatesler genellikle ince kabuklu, sarı etli ve sert yapılı olup, kızartıldığında dış kısmı altın rengi ve gevrek olurken iç kısmı yumuşak ve hafif nemli kalır. Kızartmalık patatesler, özellikle frite veya kızarma işlemiyle, tatlarının zirveye çıkmasını sağlar.
Bu patates türü, yüksek nişasta içeriği sayesinde, kızartma işlemi sırasında yağı daha iyi emer ve mükemmel bir kıtır doku kazanır. Hem şekli hem de dokusu ile patates kızartmalarının vazgeçilmezi olan bu tür, mutfaklarda sıklıkla kullanılır. Restoranlarda, fast food menülerinde ve evde sıkça yapılan patates kızartması için ideal bir malzemedir.
Faydaları:
Nasıl Tüketilir? Kızartmalık patates, en çok kızartma yöntemiyle kullanılsa da farklı şekillerde de tüketilebilir: