Pepino, anavatanı Peru olarak bilinen, lezzetli bir egzotik meyvedir. Kavunsu bir lezzete sahiptir.
Pepino, tatlı kavun hıyarı olarak da bilinen, yenilebilir kabuğa sahip, tatlı ve hafif ekşi lezzetiyle ilgi çeken tropikal bir meyvedir. Nefis tadı ve besleyici özellikleriyle ferahlatıcı bir atıştırmalık alternatifi sunar.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Guarantee safe & secure checkout
Pepino, Güney Amerika kökenli bir meyve olup, özellikle Kolombiya, Ekvador ve Peru gibi ülkelerde yetişir. Yeşilden sarıya dönen, küçük, yuvarlak veya oval bir meyve olan pepino, dışarıdan bakıldığında kavuna benzer bir görünüme sahiptir. Ancak tadı, kavun ve hıyar arasında tatlı ve hafif ekşi bir karışım sunar.
Pepino'nun kabuğu yenilebilir ve genellikle meyvenin tatlı kısmı kadar lezzetlidir. İç kısmı ise sulu ve etli olup, çok sayıda küçük tohum içerir. Pepino, düşük kalorili ve yüksek su içeriği ile özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olarak öne çıkar.
Pepino, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir. Bu meyve, vücuda enerji verir, bağışıklık sistemini destekler, sindirim sağlığını iyileştirir ve cilt sağlığını korur.
Faydaları:
Nasıl Tüketilir? Pepino, taze olarak doğrudan yenilebilir. Kolayca soyulup dilimlenebilir, bu da onu mükemmel bir pratik atıştırmalık yapar. Ayrıca, pepino meyvesi, meyve salatalarında, smoothie'lerde, tatlılarda veya içeceklerde kullanılabilir. Ayrıca, tatlı ve tuzlu yemeklerde lezzet artırıcı olarak da kullanılabilir.