Kumkuat, küçük boyutları, parlak turuncu rengi ve yenilebilir kabuğu ile dikkat çeker. Tatlı ve ekşi lezzetinin mükemmel dengesini sunan bu meyve, yoğun aromasıyla farklı bir deneyim yaşatır.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Guarantee safe & secure checkout
Kumkuat, özellikle Asya kökenli bir meyve olup, küçük narenciye ailesinin üyelerindendir. Kumkuat, tam anlamıyla "yeni bir tat" arayanlar için mükemmel bir seçenek. İnce, yenilebilir kabuğu ile birlikte, taze ve ekşi bir iç yapıya sahiptir. Boyut olarak küçük olan bu meyve, turuncu renkte olup genellikle tam bir lokmalık atıştırmalık olarak tüketilir.
Kumkuat, C vitamini, antioksidanlar ve lif açısından oldukça zengindir. Ayrıca düşük kalorisi ile sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunar. Hem tatlı hem de ekşi bir tat sunması nedeniyle çok yönlü olarak kullanılır; özellikle salatalar, tatlılar ve meyve salatalarında lezzet artırıcı olarak tercih edilir.
Faydaları:
Nasıl Tüketilir? Kumkuat, kabuğu ile birlikte tamamen yenilebilir. Taze olarak doğrudan yenilebileceği gibi, salatalarda, meyve karışımlarında veya tatlılarda da kullanılır. Aynı zamanda reçel ve marmelat yapımında, içeceklerde (özellikle kokteyllerde) ve hatta etli yemeklere lezzet katmak için de kullanılabilir. Kumkuat, aromatik ve ekşi tadı ile yemeklerde hoş bir denge sağlar.